Місто Сорренто<br>Італія
Сорренто

«Смуга землі, що тягнеться у напрямку до Капрі (Capri) і Середземного моря, на південь від Неаполітанської затоки. Низка стрімких скель над морем і милих бухт, дивляться на воду чарівного блакитного кольору ».
Це Соррентинське узбережжя (costiera sorrentina). Непрохідні ступені скель, що спускаються до моря, де вирощують апельсини, виноград, оливки і лимони, які навесні випускають п'янкий квітковий аромат і з чиїх плодів виготовляють знаменитий лікер «Лимончелло».

Людина була підкорена чарівністю цих місць з давніх-давен: греки вважали, що в тутешніх морських водах мешкають сирени (за легендою, древній Суррентум з'явився на місці святилища цих божеств). Римляни будували тут розкішні вілли, прокладали дороги, будували пристані і терми, руїни яких і досі можна побачити в Сорренто. Люди жили тут і в середні віки, незважаючи на набіги сарацинів, а в XIX ст., поряд з сусіднім Амальфітанськом узбережжям (Costiera amalfitana), узбережжя Сорренто стало одним з головних етапів «Великої подорожі» - Grand Tour.

Що подивитися?

Сант'Аньелло (Sant'Agnello) і казкові вілли, Мета (Meta) і Базиліка святої Марії у Лавра (Базиліка ді Санта Марія дель Лауро - Basilica di Santa Maria del Lauro), Сорренто і цитрусові гаї, та історичний центр міста, Маса Лубренсе (Massa Lubrense), що стоїть на самому краї півострова - ось лише деякі міста Італії, які стоять на цьому березі Тірренського моря.
Маленький природний рай, де до сих пір можна насолодитися одним з найбільш приголомшливих видів в цьому регіоні: буйна рослинність і бірюзове море. Головне місто півострова - Сорренто, що стоїть на туфовій рівнині, нависаючи над морем.
Історичний центр, частково оточений стінами XVI ст., Перетинають вулиці, в малюнку в якому впізнається давньоримський муніципій. Рекомендуємо відвідати Седільо Ґміна Доміново (Sedile Dominova), старовинну лоджію (XV ст.) Благородного соррентінского сімейства, і Музей Корреале (Museo Correale). Також цікавий Домський собор - Дуомо (Duomo) з неоготичним фасадом, базиліка святого Антоніна (Сант'Антоніно - Sant'Antonino) XIV ст. і церква святого Франциска Ассизького (Сан-Франческо д'Ассізі, S. Francesco d'Assisi) з невеликим клуатра (внутрішнім двориком), побудованим в XIV в. Краса тутешніх місць і м'який клімат перетворили місто в один з головних туристичних напрямків регіону.
Також радимо відвідати Віко-Екуенсе (Vico Equense) і некрополь, середньовічне містечко Екуан (Equa) і мальовничу церкву Благовіщення Пресвятої Діви Марії (Сантиссима Аннунціата, Santissima Annunziata) на прямовисній скелі біля моря.

Чим зайнятися?

Для шопінгу пропонуємо прогулятися по центру, серед палаців XVIII в. і вітрин із зразками унікальної різьби по дереву, роботи місцевих майстрів. А для любителів природи обов'язковим пунктом програми стане відвідування природних зон затоки Йеранто (Байя-ді-Йеранто, Baia di Ieranto) і мису Кампанелла (Пунта Кампанелла, Punta Campanella).
В першу суботу кожного місяця, в П'яно-ді-Сорренто (Piano di Sorrento) проходить «Базар спогадів» ( «Меркатіно-дей-Рікорді», "Mercatino dei Ricordi"). Це прекрасна можливість поринути в світ минулого, обходячи лавки з предметами антикваріату і епохи модерну, колекційних товарів і цікавих речей минулих років.

Не пропустіть: лімончелло

Серед традицій, які передаються з покоління в покоління в цих краях, старовинний рецепт лімончелло (limoncello) - лікеру, який виготовляється шляхом настоювання лимонних кірок на спирту і який обов'язково треба спробувати, відвідуючи Соррентінскій півострів.
Поступово став популярним на всій території півострова і виробляється також в інших регіонах країни, де є плантації цитрусових дерев, істинний лімончелло, як би там не було, це той, що отримують з лимонів Сорренто і всього Соррентінского півострова, а також острова Капрі (Capri).
Мова йде не про будь-які лимони, а про сорт з великими, ароматними плодами, який культивується за допомогою біотехнологій, без застосування добрив.
Лікер має міцність 30-35°, його колір варіює від жовтого до блідо-зеленого, в залежності від ступеня зрілості лимонів; подають його добре охолодженим, по завершенні трапези.
Також рекомендуємо продегустувати Проволоне дель Монако (provolone del Monaco DOP) - твердий нежирний сир з коров'ячого молока категорії DOP (Denominazione di origine protetta - «Найменування, захищене за походженням»), моццареллу з молока кампанских буйволиць DOP (mozzarella di bufala campana DOP) і безліч інших місцевих продуктів.

Раз в неділю ми відправляємо дайджест з актуальними турами.

Використання Cookies
З метою оптимальної роботи веб-сайту і його постійного оновлення 'Adriatic Travel' використовує Cookies (кукі-файли), а також спеціальний сервіс для збору і статистичного аналізу даних, пов`язаних з відвідуванням Вами нашого сайту. Продовжуючи використовувати наш веб-сайт, Ви погоджуєтеся на використання кукі-файлів та зазначеного сервісу для відстеження вподобань відвідувачів сайту і відповідної оптимізації його дизайну. Кукі-файли - це невеликі файли, які зберігаються на жорсткому диску Вашого пристрою. Вони полегшують навігацію і роблять відвідування сайту більш зручним.
прийняти